SZEMÉLYES

Üdv, 2018!

Az év, ami sok unalmas percet azt hiszem nem tartogat, ehelyett bővelkedni fog izgalmakban. Ez lehet abból is meglátszik, hogy februárban írom meg ezt a bejegyzést…
Azt mondják, olyan lesz az éved, mint amilyen annak első napja. Nos…2018 beköszönte után 20 perccel, én máris ripityára törtem egy tányért. Ekkor megállt bennem az a bizonyos végtermék, mert úgy éreztem, hogy ez nem sok jót jelent. Egyből fogtam is a telefonomat, és nekiveselkedtem az internetnek. Bőszen kutakodtam az újévi babonák és mendemondák után, de a törésre vonatkozóan semmit nem találtam. Gondoltam szuper, akkor bajt ez biztosan nem jelent az újévre nézve. De ha valaki esetleg tudja milyen jelentéssel bír ez a tevékenység, az jelezze, kérlek!

Ha hús, akkor nálam vagy a hal, vagy a csirke és pulyka az, ami szóba jöhet, a vörös húsokat annyira nem szeretem. Viszont a mondás idehaza úgy tartja, hogy újév első napján ha halat eszel, azzal elúszik a szerencse, a szárnyasok pedig elrepülnek vele. A malac viszont meghozza azt, így tartottam magam ehhez, és az év első napján csak azt fogyasztottam, pedig nehéz volt nem a csirke után nyúlni.

Igyekszem nem beskatulyázni magam és babonák által élni az életem, mindenesetre most úgy voltam vele, miért ne zökkentsem ki magam kicsit a komfortzónámból, és tegyem izgalmassá az életemet úgy, hogy most az egyszer újévkor a mendemondákat veszem alapul.
E mellett január 1-jén már elkezdődött az, ami megérzéseim szerint az egész évemre jellemző lesz: tettem-vettem itthon, a takarításra figyeltem, hogy túlzásba ne vigyem, mert úgy tudom, az sem jelent jót ezen a napon. Ettől függetlenül elfoglaltam magam, egy szabad percem nem volt szinte, de igyekeztem pihenni is valamennyit, hiszen tudtam, hogy másnaptól azt már nem sokszor tehetem meg.

Szóval így indult az új évem, és ilyennek is látom az egészet. Úgy érzem lesz mit csinálnom, és lehet, hogy ez a jelenlegi munkahelyemnek köszönhető érzés, de ezzel kapcsolatban nem szeretnék előre rohanni nagyon, hiszen mint az előző bejegyzésemben is említettem, a próbaidő leteltéig semmi sem biztos. Azzal kapcsolatban bár nagyon szeretném veletek megosztani a részleteket, éppen emiatt egyelőre nem fogom. Majd ha minden jól megy, akkor április táján teszek róla említést, hogy mi is pontosan az, amivel most foglalkozom.

Ha pedig netán ez mégsem jönne össze (bár reménykedem benne és nagyon szeretném, ha nem így lenne), akkor is azt érzem, hogy valami azon projektek közül, amiket tavaly elindítani szerettünk volna, legalább egy az idén megvalósul. Bizakodó vagyok, és valamiért elég derűlátó. Úgy érzem 2018 lesz az az év, amire már évek óta várunk. Ami egy jelentős fordulópontot tölt be az életünkbe, valamilyen módon. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy év végén majd a visszatekintő bejegyzésben miről fogok beszámolni nektek. :)

Januárban nem igazán foglalkoztam sem a bloggal, sem a videókkal, mert egyszerűen kapacitásom nem volt rá. Reggel már korán útra kell kelnem, hogy időben beérjek a munkahelyemre, este pedig szintén sok időt vesz el az utazás, és néhány itthoni elfoglaltság. Igen…az időbeosztásommal még nem tanultam meg bánni, ezt jó lenne februárban valamilyen szinten tökéletesíteni majd, úgyhogy erre a hónapra meg is van a legújabb projektem.
Emellett pedig nagyon elkezdtem érdeklődni a mindfulness iránt, amit szeretnék is a mindennapokban hasznosítani majd. Ehhez a megfelelő könyvet öcsémtől meg is kaptam karácsonyra, és már alig várom, hogy a benne lévő gyakorlatokat elsajátítsam, a mindennapjaimba beleépítsem.

Hamarosan tervezek egy újabb videót is, amiben mesélek egy kicsit a jelenlegi állapotokról, valamint terméktesztekkel is készülök a közeljövőben, úgyhogy dont fos, itt maradok, és a blogra is figyelmet szentelek abban a csöppnyi szabadidőmben, ami jelenleg megadatik! :)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.