SZEMÉLYES

Karácsonyi kívánságlista

Emlékszem kiskoromban mindig megírtam az én kis kívánságlistámat a Télapónak, amit aztán az előszoba falára felfüggesztett parafatáblára kiakasztottam, hogy biztos ami biztos, az jól látható helyen legyen és azt a címzett is észrevegye. Már jó néhány éve nem írtam neki, és ami azt illeti ez az egész ajándékozás téma az évek alatt teljesen átértékelődött bennem, így ha lehetne már inkább én ajándékoznám meg őt és arról készítenék listát, hogy milyen ajándékokkal készülhetnék én neki. :)

Éppen ezért ennek a bejegyzésnek is kicsit kettős érzésekkel vágok most bele, hiszen én tényleg annak örülök jobban, ha adhatok másoknak valamit. Azonban vannak olyan személyek, akik kívánsága elől nem menekülhetek, és nem tudom lerázni csak annyival őket, hogy “köszönöm, de semmire sincs szükségem!”. Ezt a választ egyébként meg kell mondanom én sem tudom elviselni, hiszen szeretem ha legalább egy támpontot kapok azzal kapcsolatban, hogy kinek mi a szíve vágya, ezzel is megkímélve magam a kellemetlenségtől, hogy esetleg valami abszolút hasznavehetetlen dolgot helyezzek a fa alá számára.

De ha már ajándékozás, különben én pont az az embertípus vagyok, akinek bármivel örömet lehet okozni. Általában az apróságoknak jobban is örülök, a saját kezűleg készített dolgokat pedig egyenesen imádom, bár ilyen jellegű ajándékokat meg kell mondjam nagyon ritkán szoktam kapni. Persze ez egyáltalán nem probléma, csupán egy kis célzás azok számára, akik mindenképpen meglepnének valamivel bármikor, hogy nem feltétlen kell túlspilázni a dolgokat. Azért nem szeretnék álszent lenni, ezeken felül természetesen vannak olyan dolgok, amikre jelenleg nagyon vágyom és ha netán összefutnék velük a fa alatt, nagy örömet okoznának.
Azért azt be kell valljam, ez a bejegyzés nem biztos, hogy a karácsonyi kívánságlista címet kellett volna kiérdemelje, mert most javarészt nagyobb értékű tárgyak jutottak eszembe, amiket mástól nem szívesen kérnék, mint ajándékot. Ennek ellenére kívánni csak lehet, nem igaz?! :)

1. Az egyik ilyen az egy fényképezőgép. Nemrégiben lecseréltem a Sony tükörreflexes fényképezőgépemet egy kompakt Canon-ra, amit egyáltalán nem bántam meg, hiszen a Sonyval ugyan nagyon szép képeket tudtam készíteni, a videózáshoz nem az volt a legmegfelelőbb választás több szempontból kifolyólag sem. Egyrészt mikor fókuszált az objektív az nagyon visszahallatszódott a felvételeken, másrészt a kijelzője nem volt kihajthatós így folyton azzal vacakoltam, hogy valamiképpen egy tükröt elhelyezzek a gép mögé, hogy nagyjából lássam is azt amit csinálok. Na persze ez nem mindig jött össze olyan jól, és macerás is volt, úgyhogy úgy éreztem ha kisebb változatra is, de muszáj lesz váltanom. A jelenlegi gépemmel amúgy teljesen meg vagyok elégedve, viszont pont az ellentéte az előző gépemnek. Tehát videózáshoz az tökéletes, a fotózási funkcióira ugyanakkor nem igazán jöttem még rá, sokszor homályos képeket tudok csak lőni vele. Hogy egészen őszinte legyek a DSLR gépek azok, amelyek fotóminőségéért totál odavagyok. Persze az is függ sok mindentől, de én úgy vettem észre, hogy leginkább objektív függő egy kép végeredménye, egy jobb obi pedig nem filléres tétel, általában többet kóstál mint egy váz.
Én egy Canon modellre vágyom, aminek szintén kihajtható a kijelzője. Az objektívek viszonylatában pedig csak annyit, hogy az az obi, amit alapfelszereltségként is szoktak adni ezekhez a gépekhez, számomra abszolút megfelelő lenne. (Egyelőre. :D)

2. Nagyon régóta vágyom már egy jobb minőségű karórára. Még évekkel ezelőtt kinéztem egy Marc Jacobs darabot, de az azóta valahogy feledésbe merült. A nyáron azonban elkezdtem vágyakozni ismét egy iránt, viszont az már nem Marc Jacobs, hanem az Apple terméke. Amikor el kezdtem rendszeresen futni járni, akkor kezdtem el érezni egyre nagyobb szükségét ennek a karórának, hiszen akkor nem feltétlen kéne a telefonnal a kezemben, vagy azt a karomra függesztve futnom, ami nagy könnyebbség volna. Szóval egy iWatch az mindenképpen jól jönne egyszer, mert szerintem a hétköznapokon is egy abszolút mutatós darab.

3. Amióta csak megláttam, azóta dobog a szívem a NYX 36 darabos folyékony matt rúzs szettért! Eddig egy NYX Lingerie darabot sikerült levadásznom a NYX üzletéből, amit imádok. A soft matte lip cream termékcsaládhoz még nem volt szerencsém, de biztos vagyok benne, hogy az is legalább annyira jó, mint a Lingerie vonal. Úgy tudom mind a kettőből kihoztak ilyen 36db-os mini termékekből álló szettet, viszont azt hiszem mindez számomra egyelőre csak álom marad.

Kép forrása: picjumbo.com

4. Ha már beauty, akkor jöjjön még egy ilyen termék, ezúttal hajra. Eddig szinte minden évben meglepett a párom karácsonyra egy hajformázóval, és pont a napokban linkeltem át neki egyet, mégpedig egy kúpvasat. Szeretem, hogy a hajam már annyira hosszú amennyire, ugyanakkor kibontva már nem mutat jól, főként nem egyenesen. A meglévő hajformázóim közül pedig az egyik, amivel lehetne bele hullámokat is varázsolni sajnos ezen hosszában már csak összegubancolja a szálakat, így azt gondolom, hogy egy kúpvassal valamivel könnyebben, és szebben megformálhatnám a frizurámat anélkül, hogy az összekuszálódna. És végre hordhatnám ismét kibontva!

5. Mostanában nagyon rákaptam az olvasásra, olyannyira, hogy nem olyan régen egy nap még kocsiba is pattantam és elmentem egészen a Pólusig, csak hogy vásároljak egy könyvet magamnak. :D Ez lehet a számotokra, akik nem ismernek annyira nem olyan meglepő tény, viszont például a családom most biztosan felkapja a fejét, hogy mi történhetett velem. Egyáltalán nem volt rám jellemző az olvasás, sosem kértem ajándékba könyvet, az mindig a nővérem asztala volt. Egy ideje viszont egyre jobban tudom értékelni a könyveket és az olvasással töltött perceket, hiszen nemcsakhogy kikapcsol, de soknak ezen felül nagyon fontos üzenete, mondanivalója is van.

6. Amikor Gabesz nagyjából egy hónapja megkérdezte tőlem mit szeretnék karácsonyra én azt válaszoltam, hogy ha lehet, most az legyen az ajándékunk, hogy azokat a bútorokat amikkel el vagyunk maradva és amelyek hiánya a hétköznapokon is problémákat vet fel, azokat szerezzük be, így a lakásunkat még eggyel otthonosabbá, rendezettebbé téve, én most csak erre vágyom. Szóval nem lenne rossz, ha előrébb tudnánk lépni e téren.

7. Az elmúlt egy-két hónapban a futást hanyagoltam, hogy miért, azt ebben a bejegyzésben elolvashatjátok. Viszont nem szeretném teljesen magam mögött hagyni ezt a dolgot csak azért mert hűvösebb idő van, így amint tudok, újra nekiállok. Ehhez viszont jól jönne néhány melegebb futócucc illetve egy melegítőszettnek is nagyon örülnék.

Szóval ezekre a dolgokra vágyom most a leginkább, de mint fentebb is említettem, nem feltétlen karácsonyra.
Az apróságokat pedig nem jegyeztem most fel külön mert ez alap, azoknak bármikor nagyon tudok örülni, legyen szó akár teáról, fürdőbombáról, kávéról vagy saját kezűleg készített meglepikről, tényleg…ezek okoznak nekem a legnagyobb örömöt! :)


Kiemelt kép forrása: picjumbo.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.